Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Dom i sagen Intel Corp mod Kommissionen

Kommissionen fandt i 2009 efter en større undersøgelse, at Intel havde misbrugt sin førende position inden for markedet for computerchips (specifikt vedrørende "x86-cpu'er") og pålagde Intel en bøde på 1,06 mia. euro.

dom1-istock-thinkstock-web.jpg

Kommissionen fandt, at Intel gav "eksklusivitetsrabatter" til adskillige store computerfabrikanter på betingelse af, at de udelukkende købte deres cpu'er fra Intel. Virksomheden betalte også en stor detailhandler for at gå med til kun at sælge computere med Intels cpu'er. Derudover fandt Kommissionen, at Intel havde betalt fabrikanter for at forsinke lanceringen af produkter med konkurrenters cpu'er.
Intel appellerede til Retten, der i dom T-286/09 bekræftede Kommissionens konklusioner og bødens størrelse.

Intel har nu appelleret til Domstolen. Som en del af sin argumentation har Intel hævdet, at Retten anvendte en urigtig retlig standard ved vurderingen af lovligheden af selskabets adfærd i henhold til EU-lovgivningen. Intel har blandt andet argumenteret for, at Retten ikke tog hensyn til alle de relevante fakta og i stedet benyttede abstrakte betragtninger, da den vurderede om konkurrencen ville blive begrænset.

Der er nu faldet dom i sagen:

Detaljer

Publikationsdato
6. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark