Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel5. april 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Emissioner og forurenende stoffer

Kommissionen vedtog tirsdag den 5. april 2022 en pakken der blandt andet omfatte en revision af direktivet om industrielle emissioner, som fastlægger regler for 30 000 industrianlæg og over 20 000 husdyrbrug i EU.

Kommissionens pakken om emissioner og forurenende stoffer

Gennem direktivet er det til dato lykkedes at mindske luftforureningen med forskellige stoffer fra industrien med 20 - 80 %.

Baggrund:

Denne pakke er en af tre vigtige pakker, som skal sikre gennemførelsen af den grønne pagt med fokus på:

1) den cirkulære økonomi (vedtaget 30. marts)

2) forurening

3) biodiversitet.

Den tredobbelte krise i form af tab af biodiversitet, klimaændringer og forurening er nært forbundne og smitter af på hinanden. Det er især presserende at få standset og vendt nedgangen i biodiversiteten, fordi vi er helt afhængige af naturen og dens økosystemer. EU's initiativ skal også booste COP15-forhandlingerne om en global ramme for biodiversitet efter 2020 og illustrerer således, at globale udfordringer kan tackles gennem en multilateral indsats.

Det er afgørende for Europas modstandsdygtighed, at der sættes skub i den grønne omstilling. En sund natur er især vigtig for klimatilpasningerne og for fødevareforsyningssikkerheden. Den cirkulære økonomi er et væsentligt led i opnåelsen af ressourceuafhængighed, og forureningsbekæmpelse er afgørende for vores sundhed.

Pakken om emissioner og forurenende stoffer omfatter tre lovgivningsforslag.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
5. april 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark