Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. februar 2017Repræsentationen i Danmark

Endelig: Slut med roamingtakster den 15. juni...!

Så er det slut med roamingtakster: EU's forhandlere er nået til enighed om grossistpriserne, hvilket var det sidste der manglede for at 10 års arbejde kunne afsluttes...

mobil-badedyr-hemera-web.jpg

Baggrund:

Den sidste brik i puslespillet om at afskaffe roamingtakster inden den 15. juni 2017 blev fundet, da repræsentanter for Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen tirsdag den 31. januar nåede til enighed om, hvordan man skal regulere engrosmarkedet for roaming —de priser, som operatørerne afkræver hinanden, når deres kunder bruger andres netværk ved roaming i EU.

Forhandlerne blev enige om følgende engroslofter: 3,2 cent pr. minuts samtale, og 1 cent pr. SMS fra og med den 15. juni 2017 samt en trinvis mindskelse over fem år af dataloftet, der reduceres fra 7,70 euro pr. GB fra og med den 15. juni 2017 til 2,50 euro pr. GB fra og med den 1. januar 2022. De engrospriser, man er blevet enige om, gør "roam som hjemme" til en reel mulighed for borgere og virksomheder, samtidig med at de sikrer, at omkostningerne dækkes, og at der fortsat er konkurrence på de nationale engrosmarkeder for roaming. Takket være aftalen i går aftes om engrospriser og de regler om en politik om rimelig brug og bæredygtighed, som Kommissionen vedtog i december 2016, så kan forbrugerne fra og med den 15. juni 2017 bruge deres hjemlige abonnement, når de fra tid til anden rejser til udlandet inden for EU.

Europa-Parlamentet og Rådet skal nu formelt godkende aftalen.

Detaljer

Publikationsdato
1. februar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark