Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel26. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Et stort flertal af danskerne ser fordelene ved roaming uden gebyrer...

Den første sommer uden roaminggebyrer viser, at europæerne kender de nye regler og er begyndt at ændre vaner, når de rejser til et andet EU-land.

strand-thinkstock-istock-web.jpg

Ifølge Eurobarometers Flash-undersøgelse, som blev offentliggjort i dag, ser et stort flertal af europæerne fordelene ved roaming uden gebyrer. Takket være de nye EU-regler om roaming, der blev indført den 15. juni 2017, kan forbrugerne bruge deres mobiltelefoner, når de rejser til et andet EU-land, uden at betale mere end i deres hjemland. Ifølge undersøgelsen er 71 % af europæerne klar over, at det er slut med roaminggebyrer. 72 % mener, at de selv eller nogen, de kender, vil drage fordel af afskaffelsen. 86 % af dem der har rejst siden 15. juni, kender de nye regler.

Baggrund

Siden den 15. juni 2017 har europæerne kunnet benytte deres mobiltelefoner til opkald, SMS og data, når de rejser i EU uden at skulle betale roaminggebyrer. Det betyder, at rejsende kan bruge deres telefon på præcis samme måde som derhjemme, når de er i udlandet, uden frygt for høje telefonregninger.

Forud for denne dato har Kommissionen i et årti arbejdet på at begrænse og i sidste ende afvikle de roaminggebyrer, som mobiloperatørerne pålagde deres kunder, hver gang de krydsede en grænse og brugte deres mobile udstyr på ferie- eller forretningsrejser. Fra 2007 til 2016 faldt roamingpriserne med mere end 90 %, og priserne faldt for sidste gang i april 2016. I 2015 blev Europa-Parlamentet og Rådet efter forslag fra Europa-Kommissionen enige om at afvikle roaminggebyrer for personer, der rejser inden for EU. I henhold til mandatet fra Europa-Parlamentet og Rådet vedtog Kommissionen i december 2016 politikker om rimeligt forbrug og bæredygtighed og fremlagde forslag om nye priser på engrosmarkedet for roaming.

Detaljer

Publikationsdato
26. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark