Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. november 2023Repræsentationen i Danmark

EU-Canada topmøde

Det 19. topmøde mellem EU og Canada den. 23.-24. november 2023 - Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, og Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen repræsenterede EU.

EU-Canada

EU-Canada-topmøde 2023 - fælles udtalelse

Erklæring fra kommissionsformand Ursula von der Leyen på den fælles pressekonference med formand Charles Michel og premierminister Justin Trudeau efter topmødet mellem EU

Yderligere fremskridt i det strategiske partnerskab på 2023-topmødet mellem EU og Canada

EU og Canada indgår en grøn alliance for at uddybe samarbejdet om interne og internationale politikker

EU og Canada afslutter forhandlinger om associering med Horisont Europa

EU og Canada lancerer digitalt partnerskab for at styrke det strategiske samarbejde

EU og Canada styrker samarbejdet om civilbeskyttelse og katastroferisikostyring

Baggrund:

Lederne vil bl.a. understrege EU's og Canadas fælles engagement i demokratiske værdier, multilateralisme og den regelbaserede internationale orden som fundamentet for deres forbindelser.

De vil på ny bekræfte EU's og Canadas langsigtede engagement og urokkelige støtte til Ukraine, der forsvarer sin suverænitet i alle dens former, herunder med hensyn til sikkerhedsforpligtelser og militær bistand, genopbygning og de reformer, der er nødvendige for Ukraines vej mod europæisk integration, samt ved at tackle de globale konsekvenser af krigen.

Lederne vil fremme samarbejdet hen imod åbne og modstandsdygtige økonomier ved at fremhæve CETA's positive resultater med hensyn til handel og investeringer og håndgribelige resultater af det strategiske partnerskab mellem EU og Canada om kritiske råstoffer.

Parterne vil fremskynde arbejdet med at tackle den tredobbelte globale krise (klimaændringer, biodiversitetstab og forurening) og fremme en global økonomi med nettonulemissioner senest i 2050 ved at intensivere samarbejdet på alle niveauer.

Lederne vil uddybe det digitale samarbejde hen imod en positiv og menneskecentreret digital økonomi og et positivt og menneskecentreret digitalt samfund med fokus på spørgsmål som kunstig intelligens, cybersikkerhed og sikker og modstandsdygtig international konnektivitetsinfrastruktur.

Topmødet fandt sted i St. John's på Newfoundland / Canada

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
23. november 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark