Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel26. maj 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU deltog i G7-topmødet i Taormina

For 43. gang var der G7-topmøde - den 26. og 27. maj 2017 - denne gang i den sicilianske by Taormina under det italienske formandskab. EU, som er fuldgyldigt medlem af G7 (og G20) blev repræsenteret af formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude...

g7-web.jpg

Under mottoet "Etablering af et grundlag for fornyet tillid" vil det italienske formandskab primært fokusere på borgernes sikkerhed, økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed, mindskelse af ulighed samt innovation, kvalifikationer og arbejdskraft i den kommende produktionsrevolutions tidsalder.

Baggrund:

G7-topmødet er et forum, der spiller en vigtig rolle i udformningen af globale løsninger på globale udfordringer, og er et supplement til den globale økonomiske koordinering, som G20 foretager. Sidste års G7-topmøde blev holdt i Ise-Shima (Japan) under det japanske formandskab. Som følge af det roterende formandskab i G7, vil de kommende topmøder blive holdt i Canada (2018), Frankrig (2019) og USA (2020).
Deltagelse af formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, og formanden for Rådet, Donald Tusk, i G7-topmødet i Taormina i Italien fredag den 26. og lørdag den 27. maj 2017.

Detaljer

Publikationsdato
26. maj 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark