Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel18. september 2023Repræsentationen i Danmark

EU @ FN’s generalforsamling

EU's fokus er på tre hovedprioriteter: fremskynde gennemførelsen af målene for bæredygtig udvikling, styrke den globale styring og opbygge globale partnerskaber for at bidrage til at nå vores fælles mål.

UNGA

Kommissionens formand Ursula von der Leyen, ledende næstformand Maroš Šefčovič, højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell, næstformand Dubravka Šuica, og kommissærerne Ylva Johansson, Janez Lenarčič, Jutta Urpilainen og Virginijus Sinkevičius vil være værter for og deltage i arrangementer og møder med ledere fra hele verden og afholde adskillige bilaterale møder på højt plan i løbet af ugen.

Udtalelse fra formand Ursula von der Leyen på 2023-topmødet om målene for bæredygtig udvikling:

Den 78. samling finder sted i et landskab præget af komplekse og indbyrdes forbundne kriser, herunder Ruslands ulovlige angrebskrig mod Ukraine og krigens globale konsekvenser samt situationen i Sahel. De rekordhøje humanitære behov, klimakrisen, sundhedskriser samt udhulingen af demokratiet og menneskerettighederne på verdensplan er udfordringer, som intet land kan håndtere alene. Effektiv multilateralisme er ikke et valg, men den eneste mulighed for at sikre, at ingen lades i stikken.

Pressemeddelelse

Faktablad: EU–UN: A partnership that delivers

Faktablad: EU-støtte til FN

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
18. september 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark