Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Meddelelse8. maj 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU i uge 19 - 2023 - det sker...

Tirsdag den 9. maj fejre vi Europadagen og det handler bl.a. om den sikkerhedspolitiske situation i Europa, færdigheder og den grønne omstilling og så er der EU-karrierdag hos Folketinget

Europadag

Ingen møde i Kommissionen i denne uge!

 

 • 8-11/5: Plenarsamling i Europa-Parlamentet / Strasbourg
  Emnerne bliver bl.a. greenwashing og cirkulær økonomi, landbrugssektoren og den grønne omstilling, metangasudslip i energisektoren og vold mod kvinder - Læs mere...

 

 

 • 9/5: Europadag
  For at markere denne dag er der planlagt forskellige arrangementer - Læs mere...

 

 

 

 • 9/5: Det Europæiske Kompetencecenter for Cybersikkerhed åbner i Bukarest
  Det Europæiske Kompetencecenter for Cybersikkerhed, som skal støtte innovation og industripolitik inden for cybersikkerhed samt udvikle og koordinere EU-projekter på området, slår dørene op til sit nye hovedkvarter i Bukarest i Rumænien på det polytekniske universitets campus.  
  Centret er ansvarligt for at forvalte EU's cybersikkerhedsmidler fra EU-budgettet for 2021-2027, herunder vedtagelse af arbejdsprogrammer på området, og for at forvalte cybersikkerhedsprojekter under programmet for et digitalt Europa og Horisont Europa.
  Desuden vil centret forvalte projekter om sikkerhedsoperationscentre som led i Kommissionens forslag om at oprette et europæisk cyberskjold, ligesom det vil samarbejde med et netværk af nationale koordinatorer med henblik på at opbygge et økosystem for cybersikkerhedsinnovation og konkurrenceevne på tværs af EU. 

 

 • 10/5: Dom i sag T-238/21 P Ryanair om statsstøtte til SAS - Læs mere...

 

 • 11/5: Johannes Hahn i København
  Mødes bl.a. med finansminister Nicolai Wammen og deltager i Nordea AAA Seminar 2023 - Læs mere...

 

 • 12/5: Uformelt møde mellem udenrigsministrene (Gymnich) i Stockholm - Læs mere...
  Gymnich er betegnelsen for et uformelt møde mellem EU-landenes udenrigsministre. Møderne er opkaldt efter slottet Gymnich, der ligger nord for Bonn. Her fandt det første af disse møder sted tilbage i 1974.

 

-

 

29-30/6: Det Europæiske Råd / Bruxelles

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
8. maj 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark