Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel13. juli 2018Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

EU i uge 29 - det sker...

Så nærmer sommerferien sig. Også for EU-institutionerne, som kører på vågeblus i det meste af august. Men forinden skal Kommissionens formand en tur til Kina og Japan, hvor han skal tale om handel og strategiske partnerskaber - og så er der stadig et...

latest_news_sweater_hemera-.jpg
 • 16/7: EU/Kina-topmøde - Læs mere
  Donald Tusk og Jean-Claude Juncker repræsenterer EU på dette 20. topmøde mellem EU og Kina. Kinas premierminister, Li Keqiang, er vært for topmødet. EU's ledere vil også have drøftelser med præsident Xi Jinping. EU's og Kinas ledere vil drøfte bilaterale handels- og investeringsforbindelser. De forventes at udtrykke deres fælles støtte til regelbaseret handel. De forventes desuden af bekræfte deres fælles tilsagn om at modernisere Verdenshandelsorganisationen. Udenrigspolitiske og sikkerhedspolitiske spørgsmål vil være på dagsordenen, herunder: atomafrustningen på Den Koreanske Halvø, atomaftalen med Iran, situationen i Syrien, Afghanistan og rohingyakrisen. Lederne vil fokusere på samarbejdet mellem EU og Kina med henblik på at sikre international fred og sikkerhed og styrke den regelbaserede orden.
 • 16/7: Rådet (landbrug og fiskeri) / Bruxelles - Læs mere
 • 16/7: Rådet (udenrigsanliggender) / Bruxelles - Læs mere
 • 17/7: EU/Japan-topmøde - Læs mere
  Topmødet mellem EU og Japan – som skulle have fundet sted den 11. juli - er blevet udskudt til 17. juli og vil finde sted i Tokyo, Japan. Premierminister Shinzō Abe aflyste sit besøg i Bruxelles på grund af voldsomme skybrud i det vestlige Japan. EU's og Japans ledere forventes på mødet at bekræfte deres tilslutning til den regelbaserede verdensorden og til frihandel. Ved denne lejlighed vil lederne undertegne den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan og den strategiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan. Frihandelsaftalen vil fjerne de fleste af de afgifter, som EU-virksomheder årligt betaler for at eksportere til Japan samt adskillige reguleringsmæssige barrierer. Den strategiske partnerskabsaftale vil løfte EU's mangeårige partnerskab med Japan op på et nyt niveau med et tættere og mere strategisk samarbejde. Ud over handelsspørgsmål forventes EU's og Japans ledere at drøfte et tættere samarbejde på en række områder, herunder: spørgsmål i forbindelse med sikkerhed og forsvar, databeskyttelse, uddannelse og forskning, samt klimaændringer.
 • 17/7: Uformelt møde i Rådet (konkurrenceevne) / Wien - Læs mere
 • 18/7: Kommissionens ugentlige møde i Bruxelles
  I denne uge har Kommissionen blandt andet Brexit, visumliberalisering for Kosovo, beskyttelse af investeringer, hormonforstyrrende stoffer og to nye borgerinitiativer på programmet.
 • 19-20/7: Uformelt møde i Rådet (beskæftigelse og sociale anliggender) / Wien - Læs mere
 • 20/7: Møde i Rådet (almindelige anliggender) Art. 50 / Bruxelles - Læs mere
 • 25/7: Kommissionens ugentlige møde i Bruxelles
 • 18/10: Det Europæiske Råd mødes i Bruxelles

Detaljer

Publikationsdato
13. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark