Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. november 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU investerer næsten 1 mia. kr. til tog mellem Ringsted til Rødby...

Kommissionen har i dag foreslået at investere 1 mia. euro i 39 transportprojekter, hvoraf 123,5 mio. euro vil gå til et nøgleprojekt i Danmark. Investeringen foretages under Connecting Europe-faciliteten, som er EU's finansielle mekanisme til at...

Jernbanetilslutningen til Femern Bælt-tunnelen

Europa-Kommissionen foreslår at medfinansiere et projekt, som vil forbedre jernbanetilslutningen til Femern Bælt-tunnelen mellem Danmark og Tyskland, nærmere bestemt fra Ringsted til Rødby. Projektet vil øge hastigheden på strækningen til 200 km/t ved at elektrificere den og udstyre 83 km af strækningen med European Railway Traffic Management System (ERTMS) og dermed fjerne større flaskehalse på vejen til tunnelen. EU-investeringen på 123,5 mio. euro vil mobilisere for i alt 494,1 mio. euro i offentlig og privat medfinansiering.

Med dette projekt løber Connecting Europe-facilitetens støtte til den danske transportsektor op på 791,2 mio. euro med projekter for i alt 2,3 mia. euro. Der er indtil videre underskrevet 27 projekttilskudsaftaler under Connecting Europe-faciliteten med danske støttemodtagere.

Jernbanetilslutningen til Femern Bælt-tunnelen

Detaljer

Publikationsdato
30. november 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark