Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. april 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU klar til at støtte Europas landmænd i tilfælde af "no deal"

Selv om den udtrædelsesaftale, der er forhandlet på plads mellem EU og Storbritannien, er det bedst mulige resultat, er EU forberedt på et eventuelt "no deal-scenario" på landbrugsområdet. EU er fortsat fokuseret på at beskytte landbruget og EU...

EU klar til at støtte Europas landmænd i tilfælde af "no deal"

Den fælles landbrugspolitik har redskaber, der kan aktiveres i tilfælde af markedsforstyrrelser og fungere som sikkerhedsnet, f.eks. offentlig indgriben, privat lagring, kriseforebyggelse og risikostyring. Europa-Kommissionen har tidligere brugt sådanne foranstaltninger og statsstøtte, f.eks. i 2014-16 for at tackle ubalancer på markedet og hjælpe landmændene på kort sigt i tilfælde af problemer med pengestrømmene.

I sin database vedrørende markedsadgang har Kommissionen også offentliggjort detaljerede oplysninger om, hvilke regler Storbritannien skal anvende ved import fra EU i tilfælde af "no deal". Scenariet er baseret på oplysninger, som de britiske myndigheder har offentliggjort. Databasen indeholder oplysninger om 121 lande, og fra i dag oplyser den på sammen niveau om eksport til Storbritannien som alle EU's andre handelspartnere, f.eks. USA og Kina.

Detaljer

Publikationsdato
8. april 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark