Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel14 August 2018Repræsentationen i Danmark

EU-lån til Københavns Lufthavn

Den Europæiske Investeringsbank har indgået en låneaftale på 600 mio. DKK (81 mio. EUR) med Københavns Lufthavn (CPH) og fortsætter herved det langvarige samarbejde. Finansieringen vil blive anvendt til at øge kapaciteten for passagerne i...

fly-thinkstockphotos-istock-web.jpg

Københavns Lufthavn vil også opgradere standarderne for bagagesikkerhed med indførelsen af et helt nyt koncept for sikkerhedsscreening. Desuden vil lufthavnens kapacitet blive øget med flere standpladser til wide-body-fly og andre former for tilknyttet airside-infrastruktur.

Baggrundsoplysninger:

Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som ejes af medlemsstaterne, varetager Den Europæiske Unions langfristede långivning. Den stiller langfristet finansiering til rådighed til sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål. I 2017 stillede Banken godt 1 mia. EUR til rådighed i form af lån til danske projekter, en absolut rekord, inden for forskellige sektorer, herunder servicesektoren, industrien og SMV'er. I 1987 og 1994 støttede EIB Københavns Lufthavn med to, fuldt tilbagebetalte, lån til tidligere udvidelsesprojekter, og et tredje lån til første fase af det nuværende udvidelsesprogram blev undertegnet i 2016.

Københavns Lufthavn blev indviet i 1925 som en af verdens første civile lufthavne. Den er primær base for Scandinavian Airlines (SAS) og også en vigtig base for Norwegian. Både Ryanair og EasyJet opererer i CPH fra en særlig lavprisfinger, CPH GO. I 2006, fem år efter åbningen af Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige, nåede CPH for første gang op på 20 mio. passagerer årligt. Sidste år betjente lufthavnen tæt på 30 mio. passagerer – et antal, som forventes at vokse.

Detaljer

Publikationsdato
14 August 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark