Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. september 2019Repræsentationen i Danmark

EU på FN's 74. Generalforsamling

I anledning af ministerugen ved De Forenede Nationers 74. Generalforsamling vil en højtstående EU-delegation være til stede i New York i næste uge. EU's repræsentanter vil både være værter for og deltage i en lang række arrangementer og mødes med...

Federica Mogherini, António Guterres og Frans Timmermans

EU viser fortsat vejen i det internationale samarbejde: Sammen med sine partnere fremmer EU multilateralismen for at opretholde og styrke folkeretten og menneskerettighederne, fremme fred og demokrati, fremme bæredygtig udvikling og støtte mennesker i nød over hele verden.

Som optakt til ugen deltager førstenæstformand, Frans Timmermans, og Unionens højtstående repræsentant og næstformand, Federica Mogherini, søndag den 22. september i et bilateralt møde med FN's generalsekretær, António Guterres, og styrker dermed det strategiske partnerskab mellem EU og FN yderligere.

Den 23. september 2019 vil FN’s generalsekretær, António Guterres, være vært for klimaindsatstopmødet i New York.

Tirsdag repræsenterer førstenæstformand Frans Timmermans sammen med EU-kommissær Neven Mimica EU på det første FN-topmøde om målene for bæredygtig udvikling. De vil opfordre til en mere ambitiøs og hurtigere indsats for at gennemføre 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling og de 17 mål for bæredygtig udvikling. Tirsdag deltager førstenæstformand, Frans Timmermans, og Unionens højtstående repræsentant og næstformand, Federica Mogherini, sammen med Donald Tusk ved åbningen af generaldebatten i FN's 74.

Generalforsamling. EU er vært eller medvært for en række flagskibsarrangementer i tilknytning til Generalforsamlingen, og EU-repræsentanternes program omfatter en række debatter på højt niveau og tilknyttede arrangementer samt talrige bilaterale møder.

Detaljer

Publikationsdato
23. september 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark