Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. oktober 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU's bistand til Palæstina

Kommissionen fordømmer utvetydigt Hamas' terrorangreb mod Israel i weekenden. På denne baggrund vil Kommissionen iværksætte en hurtig gennemgang af EU's bistand til Palæstina.

Gaza/Israel

 

Ud over de eksisterende beskyttelsesforanstaltninger skal gennemgangen sikre, at ingen EU-støtte indirekte sætter nogen terrororganisationer i stand til at udføre angreb på Israel.
 
Kommissionen vil også undersøge, om det i lyset af den ændrede situation i området er nødvendigt at tilpasse sine støtteprogrammer for den palæstinensiske befolkning og Den Palæstinensiske Myndighed.
 
Kommissionen vil foretage denne gennemgang hurtigst muligt og koordinere eventuelle nødvendige opfølgende foranstaltninger med medlemsstaterne og partnerlandene.

Da der ikke var planlagt nogen betalinger, vil ingen betalinger blive suspenderet.
 
Denne gennemgang vedrører ikke humanitær bistand, der ydes inden for rammerne af EU's Civilbeskyttelse og Humanitære Bistandsforanstaltninger (ECHO).

Den fulde pressemeddelelse på engelsk

Udtalelse den 11 oktober 2023 af formand Ursula von der Leyen med Israels EU-ambassadør Haim Regevom et minuts stilhed i kommissærkollegiet til ære for ofrene for terrorangrebene i Israel

13/10: Ursula von der Leyen og Roberta Metsola rejser til Israel

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
9. oktober 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark