Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. april 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU's chefforhandler for Brexit i København den 30. april

Michel Barnier var på Københavns Universitet tirsdag den 30. april kl. 16 til 17 og dete var en unik mulighed for at komme i direkte dialog med EU's chefforhandler for Brexit...

Michel Barnier på Københavns Universitet

Gense eventet på vores FB-side...

Baggrund:

Det Forenede Kongerige og Nordirland stemte den 23. juni 2016 for at forlade den Europæiske Union. Denne udtræden har dog stadig ikke fundet sted. Ved det sidste møde i Det Europæiske Råd, blev stats- og regeringscheferne enige med Storbritanien om at forlænge fristen for udtrædelse til senest den 31. oktober 2019. Hvis Storbritanien stadig er medlemmer den 23. maj, skal der dog afholdes valg til Europa Parlamentet.

Hvad betyder denne udtræden for et land som Danmark, der traditionelt har haft tætte økonomiske og politiske bånd til Storbritanien?
Hvad betyder Brexit for den Europæiske Union i dette skæbneår, hvor der skal vælges nyt Europa Parlament, ny Europa Kommission og ny formand for det Europæiske Råd?

Michel Barnier er tidlige Europakommissær og fransk minister. Han har været alle 27 medlemslandes chef forhandler, og dermed i centrum af diskussionerne om en ordentlig udtræden. Fra den spæde start hvor forhandlingsmandatet blev fastlagt til de sene nattetimer i det Europæiske Råd har han været med.

Mere:

I forbindelse med besøget i Danmark mødte Michel Barnier bl.a. også Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Europaudvalget samt mødes med arbejdsmarkedets parter...

Detaljer

Publikationsdato
30. april 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark