
Det indgår som et nøgleelement i EU’s biodiversitetsstrategi for 2030og den europæiske grønne pagt. Initiativet om at udvikle EU-naturgenopretningsmål sigter også mod at forbedre vores viden om økosystemer og til at overvåge dem og deres anvendelse.
Kommissionen forbereder også en konsekvensanalyse til at støtte udvikling af EU’s naturgenopretningsmål og til at vurdere deres mulige miljøvirkninger og sociale og økonomiske virkninger. Den hidtidige køreplan for udvikling af EU’s naturgenopretningsmål udpegede politiske løsningsmuligheder for genopretningsmål, som konsekvensanalysen skal undersøge.
Kommissionen vil - på baggrund af konsekvensanalysen og under hensyntagen til svarene, som måtte komme gennem den offentlige høring - fremlægge et forslag om juridisk bindende EU-mål for naturgenopretning inden udgangen af 2021.
Den offentlige høring løber frem til den 5. april. Feedback kan gives indtil da.
Lanceringen af den offentlige høring kommer på dagen for topmødet One Planet, som er organiseret i fællesskab af Frankrig, FN og Verdensbanken. I år fokuserer det på biodiversitet.
Detaljer
- Publikationsdato
- 11. januar 2021
- Forfatter
- Repræsentationen i Danmark