Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. januar 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Høring om mål for naturgenopretning i Europa

Kommissionen har lanceret en offentlig onlinehøring om udvikling af juridisk bindende EU-mål til genopretning af biodiversiteten. Genopretning af Europas beskadigede økosystemer vil være en hjælp til at øge biodiversiteten, afbødning og tilpasning...

Høring om mål for naturgenopretning i Europa

Det indgår som et nøgleelement i EU’s biodiversitetsstrategi for 2030 og den europæiske grønne pagt. Initiativet om at udvikle EU-naturgenopretningsmål sigter også mod at forbedre vores viden om økosystemer og til at overvåge dem og deres anvendelse.

Kommissionen forbereder også en konsekvensanalyse til at støtte udvikling af EU’s naturgenopretningsmål og til at vurdere deres mulige miljøvirkninger og sociale og økonomiske virkninger. Den hidtidige køreplan for udvikling af EU’s naturgenopretningsmål udpegede politiske løsningsmuligheder for genopretningsmål, som konsekvensanalysen skal undersøge.

Kommissionen vil - på baggrund af konsekvensanalysen og under hensyntagen til svarene, som måtte komme gennem den offentlige høring - fremlægge et forslag om juridisk bindende EU-mål for naturgenopretning inden udgangen af 2021.

Den offentlige høring løber frem til den 5. april. Feedback kan gives indtil da.

Lanceringen af den offentlige høring kommer på dagen for topmødet One Planet, som er organiseret i fællesskab af Frankrig, FN og Verdensbanken. I år fokuserer det på biodiversitet.

Detaljer

Publikationsdato
11. januar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark