Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel12. december 2016Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Humanitær bistand til Irak fra bl.a. Danmark

Mandag den 12. december bliver der leveret 40 ton hårdt tiltrængt nødhjælp til Irak gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme.Det fragtfly, der leverede forsyningerne til Erbil i Irak, var den første af adskillige operationer, som Europa-Kommissionen og...

irak-istock-thinkstock-web.jpg

Flyet leverede den første mængde hårdt tiltrængte forsyninger, herunder 268 familietelte, der kan give ly til op til 1 400 personer, 3 000 tæpper samt presenninger, liggeunderlag, babypakker med udstyr til nyfødte spædbørn og hygiejneartikler, som Finland havde tilbudt gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Transporten blev medfinansieret af EU med 85 % og koordineret af Det Europæiske Beredskabskoordineringscenter (ERCC). Nødhjælpen vil dække de mest grundlæggende behov, som sårbare personer, der er påvirket de stadige kampe i og rundt om Mosul, måtte have.

Endnu et fly med 100 telte, 10 000 tæpper og 1 000 køkkensæt tilbudt af Østrig, og hvor transporten er medfinansieret af EU, vil ankomme til Erbil den 13. december. Et andet parti med mere end 570 telte, 7 400 tæpper, andre fornødenheder (hygiejneartikler, skole- og familiepakker) og lægeudstyr blev tilbudt af Danmark og Sverige gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme, og det forventes at ankomme til Irak den 14. december. Derudover tilbød Tyskland generatorer. Transporten heraf er ved at blive planlagt.

Detaljer

Publikationsdato
12. december 2016
Forfatter
Repræsentationen i Danmark