Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. maj 2024Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kom og se den maltesiske film ‘Luzzu’

I samarbejde med Cinemateket og Creative Europe MEDIA-Denmark viser vi denne film dagen før Europa-dagen

Fiskebåd

2024 markerer 20-året for den store udvidelse af EU mod øst og syd. En udvidelse uden historisk fortilfælde og som i 2004 gav anledning til håb, men også bekymring. For hvordan integrerer man fra den ene dag til den anden 10 nye lande og 75 millioner borgere i et økonomisk, kulturelt og værdimæssigt fælleskab uden at slå revner?

Historien om EU-udvidelse er historien om økonomisk vækst, rivende samfundsudvikling og et styrket samarbejde på tværs af Europa. Men det er også historien om menneskelig og kulturel integration fra Finland i nord til Malta og Cypern i syd, fra Irland i vest til Baltikum i øst.

Som optakt til Europa-dagen viser vi en film fra Malta, som i 2004 netop var et af de 10 nye medlemslande og måske et af de lande, hvis filmkultur stadig er et relativt ubeskrevet blad herhjemme.

Alex Camillieris imponerende debutfilm ’Luzzo’ følger Jesmark Scicluna, spillet af en real-life maltesisk fisker, som forsøger at fortsætte det traditionelle liv med liner og net fra sin farverige, 100 år gamle båd ’Luzzu’. Men nye kvote-systemer begrænser hans fangstmuligheder, og da hans nyfødte søn samtidig behøver særlig lægehjælp, begynder Jesmark at levere illegal fangst til det sorte marked. En utrolig smuk film om identitet, tradition og ansvar.

Efter filmen vil der være en kort Q&A med hovedrolleindehaveren Jesmark Scicluna og Europa-Kommissionen byder på en forfriskning.

Arrangementet er realiseret i samarbejde med Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark og Creative Europe MEDIA-Denmark.

Hvornår: onsdag 8. maj 2024 kl. 19:15

Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Læs mere og køb billet
 

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
8. maj 2024
Forfatter
Repræsentationen i Danmark