Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel18. marts 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kommissionens vaccine taskforce i Danmark

Kommissær Thierry Breton, der står i spidsen for Europa-Kommissionens særlige vaccine taskforce er torsdag den 18. marts i København. Kommissæren skal mødes med Statsminister Mette Frederiksen, Udenrigsminister Jeppe Kofod og Erhvervsminister Simon...

Thierry Breton og Jeppe Kofod

Kommisæren skal ligeledes mødes med medlemmer af Folketingets Europaudvalg, Epidemiudvalg, Sundheds- og Erhvervsudvalg.

Baggrund:

Task Forcen har til opgave at undersøge mulighederne for at øge produktionen af COVID-vacciner i EU. Kommissæren har de seneste uger besøgt blandt andet Italien, Østrig og Holland for at undersøge mulighederne for at øge produktionen af vacciner. Thierry Breton er desuden dagligt i kontakt med de virksomheder, der pt. leverer vacciner til EU.

Thierry Breton: "Taskforcen for intensivering af vaccineproduktionen samarbejder allerede dagligt med erhvervslivet for bedre at kunne håndtere og foregribe potentielle flaskehalse. Med dette øgede samarbejde vil vi sikre, at den industrielle fase af vaccineproduktionen giver producenterne mulighed for at opfylde deres forpligtelser, samtidig med at vi foregriber vores fremtidige behov og tilpasser produktionen af vacciner til fremtidige varianter. Med HERA Incubator giver vi i dag et stærkt strukturelt svar. Det handler ikke kun om kortsigtede løsninger: Det vil bidrage til en højere grad af autonomi på sundhedsområdet i den nærmeste fremtid for vores kontinent."

Detaljer

Publikationsdato
18. marts 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark