Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. november 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konference i anledning af 100-året for afslutningen af første verdenskrig

It has happened before - could it happen again?Formålet med konferencen var at sætte de mange udfordringer, som den internationale multilaterale orden i dag står over for, i et bredere historisk perspektiv, ved bl.a. at holde dem op imod de forsøg –...

WW1 100 år...

Vi indledte med den belgiske forsker Koert Debeuf, som er aktuel med bogen Tribalization. Why War is Coming. Derefter var der være paneldebat med en række forskere og kommentatorer, som diskuterer de nuværende udfordringer og sætter dem i et bredere historisk perspektiv.

Deltagere: Bo Lidegaard, Per Øhrgaard, Marlene Wind, Lars Bangert Struwe og Per Nyholm.

Soldater i Europa-Huset i 1918

Efter frokost satter vi fokus på de mere umiddelbare grunde til den politiske og institutionelle krise, vi oplever i dag, og diskuterer mulige veje frem.

Debatten blev styret af Clement Kjersgaard.

Blandt de spørgsmål, vi stillede var:

  • Kan de sidste 70 års regel-baserede og institutionaliserede internationale orden modstå det pres, som den i øjeblikket udsættes for? Og hvis ikke, er vi så på vej tilbage til den ustabilitet, som karakteriserede mellemkrigsårene?
  • Eller er de internationale institutioner en del af problemet, fordi de er for rigide til at tilpasse sig en grundlæggende forandret kontekst og uvillige eller ude af stand til at tilfredsstille de folkelige behov og krav, som en stadig mere ulige globalisering har skabt?

Konferencen foregik på Trekroner Søfort

Detaljer

Publikationsdato
11. november 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark