Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel22. marts 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konkurrencemyndighederne skal være i stand til at håndhæve reglerne endnu mere effektivt...!

Kommissionen har foreslået nye regler, som skal sætte medlemsstaternes nationale konkurrencemyndigheder i stand til at håndhæve EU's konkurrenceregler mere effektivt. Den vil sikre, at de råder over alle de redskaber, de har brug for til formålet.

Margrethe Vestager

Kommissionen og de nationale konkurrencemyndigheder arbejder tæt sammen om at håndhæve EU's konkurrenceregler inden for rammerne af Det Europæiske Konkurrencenetværk. Dette netværk danner grundlaget for, at alle håndhævende myndigheder anvender EU's konkurrenceregler konsekvent. Siden 2004 har Kommissionen og de nationale konkurrencemyndigheder vedtaget over 1 000 afgørelser og behandlet mange forskellige sager inden for alle sektorer af økonomien. Mellem 2004 og 2014 blev 85 % af afgørelserne om anvendelse af EU's konkurrenceregler vedtaget af nationale konkurrencemyndigheder.

Med det forslag, der præsenteres i dag, ønsker Kommissionen at styrke medlemsstaternes konkurrencemyndigheder. Formålet er at sikre, at de nationale konkurrencemyndigheder ved anvendelsen af det samme retsgrundlag har passende håndhævelsesredskaber til at sikre en reelt ensartet og fælles håndhævelse af konkurrencereglerne i Europa.

En virksomheds beliggenhed i det indre marked bør ikke spille nogen rolle, når det kommer til håndhævelsen af konkurrencereglerne. Ved at sikre at de nationale konkurrencemyndigheder kan træffe effektive foranstaltninger, søger Kommissionen med sit forslag at bidrage til målsætningen om at skabe et ægte indre marked, som bidrager til det helt overordnede mål om konkurrencedygtige markeder, jobs og vækst.

Detaljer

Publikationsdato
22. marts 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark