Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel31. januar 2024Repræsentationen i Danmark

Kræftforebyggelse

Kommissionen har onsdag den 31. januar 2024 vedtaget forslag til en henstilling om kræftformer, der kan forebygges med vaccine.

Lægemidler

Forslag til Rådets henstilling om kræftformer, der kan forebygges med vaccine - KOM(2024)45

Pressemeddelelse

Spørgsmål og svar

Faktablad

Faktablad om vaccinationsdækning

Tale af Stella Kyriakides på konferencen om den europæiske kræfthandlingsplan

Formålet med dette nye initiativ er gennem øget vaccination at forebygge og reducere kræftforekomster, der kan relateres til infektioner forårsaget af humant papillomvirus (HPV) og hepatitis B-virus (HBV).

Det fjerde og sidste arrangement ved den internationale kræftdag under denne Kommission, afholdes samme dag for at skabe opmærksomhed på betydningen af den europæiske kræfthandlingsplan.

Henstillingen er et af resultaterne af den europæiske kræfthandlingsplan fra 2021.

Baggrund

Et af flagskibsinitiativerne i kræfthandlingsplanen er at hjælpe medlemsstaterne med at nå målet om at få vaccineret mindst 90 % af EU-målgruppen blandt piger mod humant papillomvirus (HPV) og med at opnå en betydelig stigning i vaccinationen af drenge inden 2030 for at eliminere livmoderhalskræft og andre kræftformer.

I kræfthandlingsplanen har vi også forpligtet os til at bidrage med at sikre adgangen til vaccination mod hepatitis B-virus og øge vaccinationsraten, så der kan tages et markant skridt mod forebyggelse af kræft.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
31. januar 2024
Forfatter
Repræsentationen i Danmark