Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. januar 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Margrethe Vestager modtager 2021-resolution om digitale rettigheder fra UNICEF børneråd

Fredag den 21. januar mødtes Margrethe Vestager med en delegation af børn fra UNICEF Danmarks Nationale Rettighedsråd i Europa-Huset i København. Delegationen overrakte deres anbefalinger til at styrke børn og unges trivsel online.

Vestager med UNICEF Danmarks Nationale Rettighedsråd
Foto: Jens Rasmussen/UNICEF Danmark

UNICEFs Nationale Rettighedsråd består af ti elever fra UNICEF rettighedsskoler over hele Danmark. Rådet udarbejder hvert år en resolution med udgangspunkt i en eller flere artikler fra Børnekonventionen. I år fokuserer resolutionen på digitale rettigheder. ’Sørg for, at techgiganter overholder børns rettigheder, og lav retningslinjer og love for dem’, lyder blandt andet en af de politiske opfordringer fra Rettighedsrådet.

Margrethe Vestager, der er ledende næstformand i Europa-Kommissionen med ansvar for det digitale område, havde set frem til at modtage børnenes anbefalinger og høre om de problematikker, som de oplever online:

”Det er ikke kun børn, der kan have rigtig svært at gennemskue dynamikkerne på de sociale medier, som de bruger så meget tid på. Både i forhold til, hvilket indhold medierne fjerner eller skjuler, og hvilke ting de eksponerer os for. Heldigvis er vi allerede godt i gang med at sikre vores digitale rettigheder i EU. Det skal blandt andet gøres nemmere at anmelde ulovligt indhold og at klage, hvis et opslag slettes. Og vi vil have indsigt i de algoritmer, der har så stor betydning for, hvad vi ser, når vi logger på”.

Margrethe Vestager mødtes med UNICEF Danmarks Nationale Rettighedsråd kl. 13.30. (kontakt pressechef Rikke Uldall mobil 40 44 81 40).

Læs mere om resolutionen og baggrunden på UNICEFs hjemmeside eller find Rettighedsrådets anbefalinger til Margrethe Vestager her.

Detaljer

Publikationsdato
21. januar 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark