Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel27. oktober 2021

Middelfart vinder pris for at være en fremragende europæisk turistdestination

Middelfart udpeges som “European Destination of Excellence” (EDEN)  2022 af Europa-Kommissionen. Bordeaux (Frankrig) og Valencia (Spanien) vinder konkurrencen ”European Capital of Smart Tourism“ 2022.

Middelfart havn

Disse to EU-initiativer har som mål at fremhæve destinationer med smart og bæredygtig turismepraksis samt at fremme væksten i Europa af sådan en praksis.

European Capital of Smart Tourism-konkurrencen anerkender fremragende resultater inden for fire særskilte kategorier: adgang, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet. European Destination of Excellence-konkurrencen er for mindre turistdestinationer, som kan fremvise fremragende resultater inden for bæredygtighed og inspirere andre turistdestinationer med deres grønne omstilling. Konkurrencen har været åbne for destinationer såvel i hele EU som i de ikke-EU-lande, som deltager i Cosme-programmet.

Vinderne vil modtager den officielle pris ved prisuddelingsceremonien under det europæiske turismeforums gallamiddag den 16. november 2021. Det er en begivenhed, som er organiseret i fællesskab af det slovenske rådsformandskab og Europa-Kommissionen.

Kommissionen arbejder netop nu på at lette omstillingen til et mere modstandsdygtigt, bæredygtigt og innovativt turismeøkosystem for at støtte en turistsektor, som er hårdt ramt af krisen.

#EUiDK ønsker tillykke til:

Middelfart

 

Detaljer

Publikationsdato
27. oktober 2021