Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. maj 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Miljøkommissæren gæster Nordjylland og København

EU’s miljøkommissær Virginijus Sinkevičius er i Danmark 16. og 17. maj. Han starter i det nordjyske om mandagen, hvor han sammen med fødevareminister Rasmus Prehn blandt andet mødes med fiskere og besøger et beskyttet naturområde.

Visit by Virginijus Sinkevičius, European Commissioner, to Denmark

Tirsdag er han i København hvor han blandt andet mødes med miljøminister Lea Wermelin og Det Europæiske Miljøagentur.

Danmark får besøg af EU’s kommissær med ansvar for miljø, hav og fiskeri, Virginijus Sinkevičius. Mandag 16. maj lander han i Aalborg hvor turen først går til Sæby Fiske-Industri. Her vil den danske fødevareminister Rasmus Prehn også være til stede, når de mødes med repræsentanter fra fiskeindustrien.

Ministeren og Kommissæren besøger også en dansk fiskekutter i Strandby samt Råbjerg Mose, der er beskyttet under EU’s Natura 2000-program.

Visit by Virginijus Sinkevičius, European Commissioner, to Denmark

 

Tirsdag er Sinkevičius i København, hvor han mødes med miljøminister Lea Wermelin. Derudover mødes han med folketingets Europaudvalg og Miljø- og fødevareudvalget, det Europæiske Miljøagentur og Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES).

 

Om Virginijus Sinkevičius

Virginijus Sinkevičius har været EU-kommissær for miljø, hav og fiskeri siden 2019. Tidligere var han Litauens økonomi- og innovationsminister (2017-2019), og før det formand for det litauiske Parlaments økonomiudvalg (2016-2017).

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
16. maj 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark