Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. august 2022Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Netværket for Europas Grønne Omstilling

Netværket for Europas grønne omstilling

Den grønne omstilling er en af ​​Europa-Kommissionens hovedprioriteter. I et europæisk perspektiv er Danmark frontløber, når det kommer til grønne løsninger og teknologier. Med udvikling af løsninger følger viden om forhindringer og potentialer. 

Europa-Kommissionen i Danmark har derfor etableret "Netværket for Europas Grønne Omstilling" der består af interessenter, der arbejder med den grønne omstilling, inden for rammerne af "Fit For 55" og Den Europæiske Grønne Pagt (European Green Deal) i Danmark. 

Formål 

Mange danske interessenter oplever et behov for mere information fra EU om, hvad der sker på det grønne område. Derudover vil Europa-Kommissionen gerne opbygge et tættere forhold til danske interessenter for at få en dybdegående forståelse af den danske tilgang og implementering. Udviklingen af ​​netværket er en dynamisk og åben proces.  

Formålet med netværket er at skabe et rum, hvor diskussionen foregår inden for et specifikt emne under Den Europæiske Grønne Pagt. Her vil repræsentanter fra Kommissionen uddybe de seneste politiske udviklinger inden for det givne emne og samtidig møde danske interessenter fra forskellige sektorer. Der vil blive udvekslet erfaringer, viden og tilgange til de udfordringer, der opstår i processen mod at nå målene i Den Europæiske Grønne Pagt og "Fit for 55".  

Format 

Netværket består af tre elementer:

1. Fire til fem møder om året. Hvert møde vil fokusere på et bestemt emne. Til møderne vil EU-repræsentanter præsentere emnet fra et europæisk perspektiv og kan deltage i den efterfølgende debat. Møderne vil typisk vare en halv arbejdsdag. 

2. En gang om måneden har medlemmer fra netværket mulighed for at invitere resten af ​​netværket ind til et kort morgenmøde. Her har netværkets medlemmer mulighed for at vælge et specifikt emne, som de ønsker at drøfte med de andre medlemmer. 

3. Det sidste element er et nyhedsbrev. Her har vi mulighed for at dele relevant information om den grønne omstilling med netværket. Medlemmer har også mulighed for at indsende information til nyhedsbrevet.

Kommende møder 

25. august: Morgenmøde hos Bjarke Ingels Group 

1. september: REPowerEU, Europa-Kommissionen 

21. september: Morgenmøde hos Concito 

25. oktober: (TBD), Europa-Kommissionen 

1. december: (TBD), Europa-Kommissionen 

8. december: Morgenmøde hos Finansministeriet 

Tidligere møder 

3. februar: Nytårskur 

24. marts: Morgenmøde hos LO 

5. april: Morgenmøde hos The Footprint Firm 

 

Hvis du vil vide mere eller høre om muligheden for at blive en del af netværket, så kontakt Line Lund Hebbelstrup, der er ansvarlig for netværket, på line [dot] lund-hebbelstrupatec [dot] europa [dot] eu (line[dot]lund-hebbelstrup[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Detaljer

Publikationsdato
8. august 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark