Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel17. november 2021Repræsentationen i Danmark

NREP, Novo Holdings og Industriens Pensionsforsikrings erhvervelse af fælles kontrol over et nystiftet joint venture godkendt

Kommissionen har i henhold til EU’s fusionsforordning godkendt svenske NREP AB og danske Novo Holdings A/S og Industriens Pensionsforsikrings A/S erhvervelse af fælles kontrol over et nystiftet joint venture.

Tog spor

Denne joint venture vil eje, udvikle, drive og sælge bolig- og erhvervsejendomme i områder af Jernbanebyen, der ligger i det centrale København.

NREP forvalter fonde, der har til formål at investere i, drive og udvikle fast ejendom i de nordiske lande.

Novo Holdings forvalter Novo Nordisk-fondens aktiver som holding-selskab for Novo-Gruppen. Selskabet investerer i biovidenskab samt infrastruktur af høj kvalitet og moderne og bæredygtige ejendomme.

Industriens Pensionsforsikring er et arbejdsmarkedspensionsselskab, der administrerer den obligatoriske arbejdsmarkedspensionsordning for ansatte, der er omfattet af Industriens Overenskomst. Selskabet investerer i en række aktiver, herunder ejendomme, hovedsagelig i udviklede lande.

Kommissionen konkluderede, at den foreslåede erhvervelse ikke giver anledning til konkurrencemæssige bekymringer, da den har en begrænset effekt på markedet.

Transaktionen blev undersøgt under den forenklede fusionsundersøgelsesprocedure.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
17. november 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark