Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1 Juni 2022Repræsentationen i Danmark

Ny chef for Europa-Kommissionen i Danmark

Per Haugaard skal fra 1. juni stå i spidsen for Europa-Kommissionens repræsentation i København. Han kommer med en lang EU-karriere bag sig, senest som handelsrådgiver for Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Per Haugaard

EU-Kommissionens repræsentation i København får fra 1. juni et nyt ansigt udadtil, da Per Haugaard tiltræder som ny chef for kontoret på Gothersgade.

Per Haugaard har arbejdet i Europa-Kommissionen siden 1993 og har gennem sin karriere arbejdet med mange centrale politikområder såvel som kommunikation. Senest har han siden 2019 været handelsrådgiver for Kommissionsformand Ursula von der Leyen. Nu venter en ny udfordring i København.

I sin nye funktion bliver Per Haugaard Europa-Kommissionens officielle repræsentant i Danmark, og han ser især frem til rollen som bindeleddet til ministerier, erhvervsliv, interesseorganisationer og borgere. Med en hverdag i EU-systemet gennem mange år, håber han at kunne styrke det generelle forhold mellem Danmark og Europa-Kommissionen.

”Det skal være mere synligt for den enkelte dansker, hvad EU gør for dem og hvad Kommissionens arbejde betyder for deres hverdag,” siger han.

Netop derfor er presse- og kommunikationsområdet en af hovedprioriteterne for Per Haugaard. Han har tidligere fungeret som talsperson for flere kommissærer, og kontakten med journalister ligger derfor naturligt for ham. Han uddyber:

”Pressens adgang til at komme i kontakt EU-institutionerne er en vigtig hjørnesten i vores demokratiske samfund. Derfor er det også være vigtigt for mig at være tilgængelig og stille op til interviews.”

 

Erfaren Bruxelles-embedsmand

Gennem sine snart 30 år i EU’s tjeneste har Per Haugaard været vidt omkring. Han har arbejdet tæt med skiftende kommissærer på indre marked, handels-, og erhvervspolitik.

Per Haugaard kan også skrive på sit CV, at han har haft ansvaret for EU's bidrag til G7 og G20. Samtidig har han rådgivet Kommissionens formand og næstformænd om europæisk udenrigspolitik. Han har ligeledes været Kommissionens faste repræsentant i EU's Politiske og Sikkerhedspolitiske Komité.

Per Haugaard er uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet og Oslo og har desuden en master i europæisk ret fra College of Europe i Brugge.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
1 Juni 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark