Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. marts 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Ny chef for Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark

Per Haugaard blevet udnævnt til chef for Europa-Kommissionens repræsentation i København.

Some Heads of Representations and Regional Representations of the EC in the Member States

I denne funktion vil han fungere som officiel repræsentant for Europa-Kommissionen i Danmark under formand Ursula von der Leyens politiske myndighed. Ikrafttrædelsesdatoen fastsættes senere.

Per Haugaard er dansk statsborger og har haft en lang karriere på næsten 30 år i Europa-Kommissionen. I løbet af denne embedsperiode har han haft flere nøgleposter i Generalsekretariatet, kabinetterne og tjenestegrenene, og han har opnået indgående forståelse af en bred vifte af EU-politikområder samt kommunikations- og politiske repræsentationsfærdigheder på højt niveau.

Siden 2019 har han været handelsrådgiver og medlem af formand Ursula von der Leyens kabinet. Inden da var han direktør i Generaldirektoratet for Mobilitet og Transport (GD MOVE) med ansvar for politikkoordinering siden 2016. Fra 2010 til 2016 var han kontorchef i Generalsekretariatet med ansvar for "EU-politikker med en international dimension" (herunder G7 og G20), og han var Kommissionens faste repræsentant ved EU's Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Komité. I 2010 var han rådgiver for EU's strategiske partnere for Asien og Latinamerika i Generaldirektoratet for Handel (GD TRADE) samt medieanalytiker i Generaldirektoratet for Kommunikation (GD COMM). Mellem 2003 og 2010 arbejdede han i flere kabinetter, bl.a. for kommissærerne for handel Catherine Ashton og Peter Mandelson og kommissær Erkki Liikanen med ansvar for erhvervsliv og informationssamfundet. Han sluttede sig til sidstnævnte efter at have arbejdet som Europa-Kommissionens talsmand for erhvervslivet og informationssamfundet. Før Per Haugaard startede i Kommissionen i 1993, arbejdede han som advokat i advokatfirmaet Van Bael & Bellis i Bruxelles inden for konkurrence- og erhvervsret.

Baggrund

Kommissionen har repræsentationer i alle hovedstæder i EU's medlemsstater og regionalkontorer i Barcelona, Bonn, Marseille, Milano, München og Wroclaw. Repræsentationerne er Kommissionens øjne, ører og stemme i EU's medlemsstater. De interagerer med nationale myndigheder, interessenter og borgere og informerer medierne og offentligheden om EU's politikker. Repræsentationscheferne udnævnes af formanden for Europa-Kommissionen og er hendes politiske repræsentanter i den medlemsstat, hvor de er udstationeret.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
30. marts 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark