Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel7. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Ny rapport om sikkerhedsunionen

Kommissionen har fremlagt sin tiende månedlige fremskridtsrapport om en effektiv og bæredygtig sikkerhedsunion.

ledning_istockphoto_thinkstock_web.jpg

Rapporten overvåger gennemførelsen af Kommissionens forskellige arbejdsområder vedrørende sikkerhedsemner, og den vil pege på områder, hvor der er brug for en yderligere indsats.

Baggrunden:

Spørgsmålet om sikkerhed har været en politisk prioritet, siden Juncker-Kommissionen tiltrådte – fra kommissionsformandens fremlæggelse af sine politiske retningslinjer i juli 2014 til den seneste tale om Unionens tilstand den 14. september 2016.
I den europæiske dagsorden om sikkerhed udstikkes retningslinjerne for Kommissionens arbejde på området og fastlægges de vigtigste tiltag, der skal sikre en effektiv EU-indsats mod terrorisme og trusler mod sikkerheden i EU. Siden vedtagelsen af dagsordenen er der gjort væsentlige fremskridt med gennemførelsen af den, hvilket baner vejen for en effektiv og ægte sikkerhedsunion.
Det, at Kommissionens formand Jean-Claude Juncker oprettede en særlig portefølje for sikkerhedsunionen under en kommissær, viser, at Kommissionen finder det meget vigtigt at øge sin modstandsdygtighed og optrappe sin indsats mod terrortrusler.

Detaljer

Publikationsdato
7. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark