Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel29. november 2016Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Opbakning til Investeringsplanen for Europa

Den europæiske Investeringsplan har været afgørende for at lette virksomhedernes adgang til kapital til investeringer, og har mobiliseret privat kapital til samme formål i betydeligt omfang. Investeringsplanen har dermed skabt vækst og beskæftigelse...

investEU

I Danmark har Investeringsplanen sat sit tydelige præg: en række danske virksomheder og konsortier har draget fordel af den garanterede kapital under Investeringsplanens regler, og har dermed kunnet finansiere nye projekter, der styrker Danmark som et konkurrencedygtigt sted at drive forretning. Det gælder for eksempel projekter knyttet til vedvarende energi, infrastruktur eller højteknologisk forskning og udvikling.

Også danske investorer drager fordel af planen: projekter under Investeringsplanen tilbyder typisk et markant højere afkast (og risiko) end alternative placeringsmuligheder som for eksempel statsobligationer. Dermed er Investeringsplanen med til at understøtte danske erhvervspensioner og sikre en tryggere alderdom for de erhvervsaktive danskere.

Detaljer

Publikationsdato
29. november 2016
Forfatter
Repræsentationen i Danmark