Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel20. november 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Opbakningen til euroen er rekordhøj blandt borgere i euroområdet

En ny Eurobarometer-undersøgelsen, der er blevet offentliggjort viser, at opbakningen til euroen blandt borgere i medlemsstaterne i euroområdet er rekordhøj for andet år i træk...

Euro ©shutterstock

Undersøgelsen afslører, at 74 % af borgerne i euroområdet siger, at euroen er en god ting for EU. Det er det højeste niveau, siden dette spørgsmål blev stillet første gang i 2010. Næsten to tredjedele af borgerne (64 %) mener, at euroen er en god ting for deres land.

Tendensen siden 2002 viser, at andelen af respondenter, der mener, at euroen er en god ting for deres land, er steget støt siden 2007. Andelen nåede sit højeste niveau nogen sinde i 2017 med en stigning på otte procentpoint fra 2016, og andelen er stadig på dette niveau i år. 27 % af borgerne siger, at euroen får dem til at føle sig mere europæiske end før. Selv om det stadig er et mindretal, der mener dette, så er det den højeste andel siden 2007.

69 % af borgerne mener, at der burde være mere koordinering af økonomisk politik blandt medlemsstaterne i euroområdet. Det er lig med en stigning på to procentpoint siden 2017. Mere end tre fjerdedele af borgerne (78 %) er enige i, at der er behov for væsentlige reformer for at forbedre de økonomiske resultater.

Baggrund:

Kommissionen gennemfører regelmæssigt undersøgelser, der måler holdninger til euroen blandt borgere i medlemsstaterne i euroområdet. Dette er den syttende undersøgelse af den art siden 2002.

Detaljer

Publikationsdato
20. november 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark