Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel26. april 2023Repræsentationen i Danmark

Pakke om økonomisk styring

Kommissionen har fremlagt lovgivningsforslag til gennemførelse af den største reform af EU's regler for økonomisk styring siden den økonomiske og finaniselle krise.

Read-out of the weekly meeting of the von der Leyen Commission by Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President of the European Commission,  and Paolo Gentiloni, European Commissioner, on EU's economic governance

Hovedformålet med forslaget er at sikre en mere holdbar gæld i den offentlige sektor og samtidig fremme bæredygtig og inklusiv vækst i alle medlemsstaterne gennem reformer og investeringer.

Forslagene udbedrer manglerne i det nuværende regelsæt. De foreslåede regler tager hensyn til behovet for at nedbringe den offentlige gæld, som er steget kraftigt i de seneste år, og bygger på erfaringerne fra EU's politiske reaktion på covid-19-krisen. Samtidig ruster de EU til fremtidige udfordringer ved at støtte udviklingen af en grønnere og mere digitaliseret, inklusiv og modstandsdygtig økonomi og bestræbelserne på at gøre EU mere konkurrencedygtig.

Den fulde pressemeddelelse

Lovgivningsforslag til en reform af EU's ramme for økonomisk styring

Spørgsmål og svar

Faktablad

 

Detaljer

Publikationsdato
26. april 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark