Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. februar 2019Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Pia Ahrenkilde Hansen bliver ny generaldirektør for kommunikation

Kommissionen har, med virkning fra den 16. marts 2019, udnævnt den nuværende vicegeneralsekretær Pia Ahrenkilde Hansen til generaldirektør for kommunikationsafdelingen (GD for Kommunikation) - som den første kvinde på denne post.

Pia Ahrenkilde Hansen

Timo Pesonen, den nuværende generaldirektør i GD for Kommunikation, kommer til at lede afdelingen for det indre marked, industri, iværksætteri og SMV'er (GD GROW) fra den 1. marts 2019. Han efterfølger Lowri Evans i denne stilling, som går på pension fra den 1. marts.

Pia Ahrenkilde Hansen er dansk statsborger, og hun er på nuværende tidspunkt, som den ene af tre vicegeneralsekretærer, Kommissionens driftsdirektør. Hun blev ansat i Kommissionen i 1995 og har i næsten hele sin karriere beskæftiget sig med kommunikation vedrørende Den Europæiske Union og EU's politikker, bl.a. som talskvinde for Europa-Kommissionen under Kommissionsformændene Prodi og Barroso (fra 1999-2009). Pia Ahrenkilde var Kommissionens ledende talskvinde fra 2009 til 2014, inden hun fik ansvar for Kommissionens repræsentationer i medlemsstaterne som direktør i GD for Kommunikation fra 2014 til 2018. Denne omfattende erfaring kombineret med det aktuelle ledelsesansvar på højt niveau gør hende særligt velegnet til at varetage de nye arbejdsopgaver.

Timo Pesonen, der er finsk statsborger, er den nuværende generaldirektør i GD for Kommunikation og har en fremtrædende karriere bag sig både i og uden for Kommissionen. Inden han blev leder af GD for Kommunikation i 2015, var Timo Pesonen kabinetschef for Olli Rehn, da denne var henholdsvis næstformand med ansvar for økonomiske og monetære anliggender og euroen mellem 2010 og 2014 og kommissær for udvidelsen fra 2004 til 2009. Han var også fungerende chef for Kommissionens repræsentation i Helsingfors fra 2003 til 2004, talsmand for tidligere kommissær Erkki Liikanen og fra 1997 til 2002 særlig rådgiver i EU-spørgsmål for Finlands daværende premierminister Paavo Lipponen. Han vil derfor kunne overføre mange års erfaring inden for politikudformning, ledelse og kommunikation til sit nye job.

Til sidst takkede Kommissionen Lowri Evans, den nuværende generaldirektør for afdelingen for det indre marked, industri, iværksætteri og SMV'er, der forlader Kommissionen for at gå på pension pr. 1. marts, for i mere end tre årtier at have ydet en fremtrædende og engageret indsats i mange ansvarsfulde stillinger. Lowri Evans blev ansat i Kommissionen i 1983 som sagsbehandler i GD for Konkurrence, for senere at blive udnævnt til vicegeneraldirektør samme sted, inden hun beklædte stillingen som generaldirektør i afdelingen for maritime anliggender og fiskeri frem til 2015, hvorefter hun skiftede til sin nuværende funktion.

Detaljer

Publikationsdato
6. februar 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark