Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. oktober 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

SELFIE - et redskab til at støtte digital undervisning og indlæring i skolerne

Kommissionen har udviklet et nyt redskab til at hjælpe samtlige skoler i EU, Rusland, Georgien og Serbien med at vurdere, hvordan de anvender digitale teknologier til at undervise og lære. Blot i EU vil redskabet tilbydes på frivillig basis til 76,7...

Lancering af SELFIE

Det lanceres på de 24 EU-sprog, og flere sprogudgaver vil følge efter

Baggrund:

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) er et af de 11 initiativer i handlingsplanen for digital uddannelse, som Kommissionen fremlagde i janaur i år. Handlingsplanen sigter på at styrke de digitale færdigheder i Europa og støtter innovativ anvendelse af digitale teknologier i undervisning og læring.

Kommissionen har udviklet SELFIE-redskabet i partnerskab med uddannelsesministerier og eksperter i digital uddannelse fra hele Europa. Partnerinstitutioner omfatter Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut (ETF), Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (CEDEFOP) samt UNESCO's institut for informationsteknologi i undervisningen.

En foreløbig udgave af redskabet blev testet sidste år på 650 skoler i 14 lande. Denne pilottest førte til 67 000 kommentarer, om hvordan man kunne forenkle og forbedre redskabet yderligere, og denne feedback blev indarbejdet i den udgave, der nu lanceres.

Detaljer

Publikationsdato
25. oktober 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark