Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. juli 2018Repræsentationen i Danmark

Skovbrande: EU koordinerer den største indsats nogen sinde i Sverige

Kommissionen har hjulpet med at kanalisere en rekordstor bistand til Sverige, så de hidtil uset voldsomme svenske skovbrande kan bekæmpes. Indtil nu er der blevet tilbudt 7 brandslukningsfly, 7 helikoptere, 60 køretøjer og mere end 340 beredskabsfolk...

Skovbrande: EU koordinerer den største indsats nogen sinde i Sverige

Kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides, udtaler: "Vi har arbejdet 24 timer i døgnet for at hjælpe Sverige. Det er vores pligt i et Europa, der beskytter og er tæt på sine borgere. Der er blevet mobiliseret en rekordstor EU-bistand i løbet af sidste uge og weekenden. Brandene i Sverige viser, at klimaforandring er et reelt fænomen, og at der ikke er nogen lande, der er immune over for naturkatastrofer. Det er derfor, Kommissionen har foreslået at styrke EU's civilbeskyttelsesreaktioner gennem rescEU – så medlemslandene er bedre forberedt, næste gang flere katastrofer rammer medlemslandene på samme tid."

Forslaget om at oprette rescEU er en central del af kommissionsformand Jean-Claude Junckers dagsorden om et Europa, der beskytter. Kommissionens katastrofeberedskabscenter følger nøje situationen i Sverige og risikoen for skovbrande i hele EU.

Detaljer

Publikationsdato
23. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark