Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. november 2020Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Smitte|stop-apppen tilsluttet EU-smitteopsporings-systemet...

Den 19. oktober gik systemet live med den første bølge af nationale apps fra Tyskland, Irland og Italien koblet på denne tjeneste. I anden runde kommer Spanien, Letland samt Danmark med, så der nu er 6 lande forbundet med serveren. Over de kommende...

Smitte|stop-apppen tilsluttet EU-smitteopsporings-systemet...

Andelen af mennesker med en smartphone, som har downloadet dem, ligger på 30 % i de seks lande...

Baggrund:

Kontaktopsporings- og varslingsapps kan bidrage til at bryde smittekæden for coronavirusset nationalt og på tværs af grænserne og til at redde liv ved at supplere den manuelle opsporing. De fleste medlemsstater har indført en national kontaktsporings- og varslingsapp, der kan anvendes på frivillig basis.

Virusset stopper ikke ved grænserne. Derfor har medlemsstaterne sammen med Kommissionen oprettet nye tjenester, der gør det muligt for nationale apps at tale med hinanden på tværs af grænserne i Europa, således at brugerne blot skal installere en særlig app, som gør det muligt for dem at blive advaret, hvis de er i kontakt med en person, som har oplyst, at vedkommende er testet positiv for covid-19. Kontaktopsporing- og varslingsapps anvendes udelukkende på frivillig basis, bygger på Bluetooth-nærhedsteknologi, respekten for brugernes privatliv og muliggør ikke sporing af folks placeringer.

Detaljer

Publikationsdato
9. november 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark