Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. januar 2018Repræsentationen i Danmark

Statusrapport om sikkerhedsunionen

Kommissionen har offentliggjort den 13. statusrapport om indførelsen af en effektiv og ægte sikkerhedsunion. Rapporten følger arbejdet på Kommissionens forskellige arbejdsområder vedrørende sikkerhedsemner, og den vil fokusere på områder, hvor der er...

ledning_istockphoto_thinkstock_web.jpg

Baggrund:

Sikkerhed har været en politisk prioritet siden Junckerkommissionen tiltrådte – fra Kommissionsformand Jean-Claude Junckers politiske retningslinjer fra juli 2014 til den seneste tale om Unionens tilstand den 13. september 2017.
Den europæiske dagsorden for sikkerhed danner grundlag for Kommissionens arbejde på dette område, idet den fastsætter de vigtigste aktioner, der kan sikre et effektivt EU-svar på terror og sikkerhedstrusler i EU. Siden dagsordenen blev vedtaget, er der opnået betydelige fremskridt i gennemførelsen af den, hvilket letter indførelsen af en effektiv og ægte sikkerhedsunion.
Kommissionsformand Junckers oprettelse af en særlig kommissærportefølje for sikkerhedsunionen viser, hvor vigtig Kommissionen tager opbygningen af sin modstandskraft og optrapningen af sit modsvar til terrortruslen.

Detaljer

Publikationsdato
24. januar 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark