Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel31. marts 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Stort flertal af danskerne: Den bedste fremtid er inden for EU

85 procent af danskerne erklærer sig uenige i udsagnet ”Vores land vil bedre kunne klare fremtiden uden for EU” – langt flere end EU-gennemsnittet på 65 procent. Det viser den seneste Eurobarometer-undersøgelse.

EB

Undersøgelsen viser også, at danskerne fortsat ser miljø- og klimaforandringer som EU’s største udfordring. Den internationale situation er højest på den gennemsnitlige EU-borgers liste over de største udfordringer, og i Danmark kommer den også ind på en tæt andenplads.

81 procent af danskere ser Ruslands invasion i Ukraine som en trussel mod Danmarks sikkerhed, en stigning på 11 procent siden det seneste Eurobarometer i juni/juli 2022. Samtidig  støtter mere end 90 procent af danskerne modtagelse af flygtninge fra krigen, humanitær støtte, økonomisk støtte, sanktioner og levering af militært udstyr. I alle tilfælde er den danske støtte højere end EU-gennemsnittet.

Danskerne er også blandt dem, der har været mest ivrige for at omlægge deres energiforbrug. 62 procent er helt enige i, at de har gjort noget for at reducere deres eget energiforbrug. Det tal er kun overgået af Holland med 67 procent. Et stort flertal af danskerne støtter samtidig, at EU bliver mindre afhængig af russiske energikilder samt øger produktionen af vedvarende energi.

Læs undersøgelsen:

31. MARTS 2023
Undersøgelsen om danskernes holdning til EU

Eurobarometeret er baseret på data indsamlet mellem 12. januar til 1. februar 2023 blandt 1015 personer bosiddende i Danmark.

Baggrund:

Eurobarometeret er en meningsmåling, der stiller de samme spørgsmål i alle EU-lande. Dermed giver det et indblik i, hvad et repræsentativt udsnit af europæerne mener. Det er også i høj grad de samme spørgsmål der stilles flere år i træk, så man kan se, hvordan folks holdning udvikler sig. Dette Eurobarometer stiller dog også skarpt på udvalgte områder, som danskerne synes er vigtige.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
31. marts 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark