Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. juli 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Styrkede EU-tiltag for at beskytte og genskabe verdens skove

Kommissionen har i dag fremlagt en række tiltag som skal beskytte og genskabe verdens skove. Pakken, som søger at minimere den effekt, som forbruget i EU har, på skovrydning og skovforringelse, fremmer blandt andet bæredygtig finansiering, bedre...

Verdens skove

Europa-Kommissionen har i dag fremlagt en ny række tiltag for at beskytte og genskabe verdens skove. Verdens skove indeholder 80 % af biodiversiteten på landjorden, understøtter livsgrundlaget for omkring en fjerdedel af verdens befolkning og er essentielle for vores bekæmpelse af klimaændringerne. Den omfattende meddelelse, som blev offentliggjort i dag, indeholder foranstaltninger for et styrket internationalt samarbejde med interessenter og medlemsstaterne. Den fremmer bæredygtig finansiering, bedre anvendelse af jord og ressourcer, bæredygtig jobskabelse og styring af forsyningskæder samt målrettet forskning og dataindsamling. Den lancerer også en evaluering af mulige nye reguleringsmæssige foranstaltninger for at minimere den effekt, som forbruget i EU har, på skovrydning og skovforringelse.

Førstenæstformand Frans Timmermans udtaler: "Skovene er vores planets grønne lunger, og vi må passe på dem på samme måde, som vi passer på vores egne lunger. Vi kan ikke opfylde vores klimamål uden at beskytte verdens skove ... Vi sender et vigtigt signal i dag til vore borgere og til vores partnere i hele verden, at EU er klar til at tage førertrøjen på inden for dette område i de næste fem år og derefter." Den ambitiøse europæiske tilgang, som blev opridset i dag, er en reaktion på den fortsatte udbredte ødelæggelse af verdens skove. Et område på 1,3 millioner km2 gik ryddet mellem 1990 og 2016, svarende til omkring 800 fodboldbaner hver time. Skovrydningen skyldes primært efterspørgsel efter fødevarer, foderstoffer, biobrændsel, tømmer og andre råvarer.

Detaljer

Publikationsdato
23. juli 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark