Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel10. juli 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Taskforce-rapport om at gøre mindre, men mere effektivt

Tirsdag den 10. juli fremlagde taskforcen om subsidiaritet, forholdsmæssighed og at gøre mindre, men mere effektivt, sin endelige rapport til Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

red_tape.jpg

Rapporten indeholder svar på tre spørgsmål fra formanden: hvordan kan nærheds- og forholdsmæssighedsprincippet anvendes bedre inden for EU's institutioner, hvordan kan regionale og lokale myndigheder inddrages bedre i EU's politiske beslutningstagning og gennemførelse, og er der politikområder, hvor initiativet med tiden kan føres tilbage til EU-landene?

Baggrund

I sin tale om Unionens tilstand den 13. september fortalte Jean-Claude Juncker, at der skulle nedsættes en taskforce: "Denne Kommission er gået efter at være stor i store sager og lille i små sager. For at fuldende det arbejde, vi er begyndt på, nedsætter jeg nu en taskforce for subsidiaritet og forholdsmæssighed, som skal se kritisk på alle politikområder, så vi kan sikre os, at vi kun er med, hvor EU skaber merværdi."

Taskforcens endelige møde den 10. juli bliver det syvende møde, hvor den drøfter disse spørgsmål. Med udgangspunkt i disse drøftelser, en offentlig høring og tilbagemeldingerne fra en lang række stakeholdere vil taskforcen fremlægge en række henstillinger i sin rapport sammen med forslag til konkrete initiativer, der er rettet til EU-landenes parlamenter, nationale, regionale og lokale myndigheder, EU-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Regionsudvalg og EU-Kommissionen.

Taskforcens formand er Kommissionens førstenæstformand, Frans Timmermans, og den har 3 medlemmer fra Regionsudvalget (formand Karl-Heinz Lambertz, Michael Schneider og François Decoster) samt 3 medlemmer fra de nationale parlamenter (Toomas Vitsut, Kristian Vigenin og Reinhold Lopatka).

Detaljer

Publikationsdato
10. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark