Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel17. juli 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Topmøde: EU, Latinamerika og Caribien, 17-18 juli 2023

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the EU/CELAC Summit 2023

Det tredje topmøde mellem EU og CELAC vil samle EU's ledere og ledere fra Sammenslutningen af Latinamerikanske og Caribiske Stater (CELAC) i Bruxelles.

Topmødet er en mulighed for yderligere at styrke partnerskabet mellem EU og CELAC, drøfte samarbejdet om at opnå en retfærdig grøn og digital omstilling og vise et fælles engagement i at opretholde den regelbaserede internationale orden.

Stats- og regeringscheferne for EU og CELAC's medlemsstater deltager i topmødet, som ledes i fællesskab af formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og St. Vincent's og Grenadinernes premierminister, Ralph Gonsalves, i hans rolle som fungerende formand for CELAC. Topmødet vil også omfatte deltagelse af formanden for Europa-Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik.

EU-CELAC: et strategisk partnerskab 

EU og Latinamerika og Caribien har et mangeårigt partnerskab, der bygger på fælles værdier og et fælles engagement i demokrati, respekt for menneskerettighederne og retsstatsprincippet. Tilsammen udgør de mere end en tredjedel af FN's medlemskab og er en drivkraft for et stærkt multilateralt system.

De to regioner har også en fælles vision for beskyttelse af vores planet. Lederne skal drøfte, hvordan man kan udnytte det enorme potentiale og de muligheder, der ligger i den dobbelte grønne og digitale omstilling, for at øge vores borgeres velstand. Principperne om en retfærdig, social og retfærdig omstilling vil udgøre grundlaget for vores engagement og sikre, at ingen lades i stikken.

På topmødet vil lederne drøfte en lang række emner med henblik på yderligere at styrke partnerskabet mellem EU og CELAC, herunder:

  • styrket samarbejde i multilaterale fora
  • global fred og stabilitet
  • handel og investeringer
  • økonomisk genopretning
  • bestræbelser på at bekæmpe klimaændringer
  • forskning og innovation
  • retfærdighed og sikkerhed for borgerne

 

Detaljer

Publikationsdato
17. juli 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark