Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. april 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Topmøde mellem EU og Kina

Det 23. topmøde mellem EU og Kina fandt sted fredag den 1. april 2022 via videokonference.

EU-Kina

 

Baggrund:

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ville sammen med den højtstående repræsentant, Josep Borrell, der repræsenterer EU, mødes med Kinas premierminister, Li Keqiang, om formiddagen og Kinas præsident, Xi Jinping, om eftermiddagen.

Hovedfokus for topmødet vil var krigen i Ukraine, det internationale samfunds engagement for at støtte Ukraine samt den dramatiske humanitære krise, som Ruslands aggression har skabt, og dens destabiliserende karakter for den internationale orden og konsekvenserne heraf på verdensplan.

Lederne ville også drøfte status for de bilaterale forbindelser og områder af fælles interesse, såsom klimaændringer, biodiversitet og sundhed, samt metoder til at sikre mere afbalancerede og gensidige handelsforbindelser.

EU benyttede lejligheden til at påpege behovet for at opretholde en regelbaseret international orden og universelle værdier. EU vil opfordre til, at menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina genoptages i væsentlig grad.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
1. april 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark