Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. januar 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Tre nye europæiske kulturhovedstæder i 2022

Fra 1. januar har tre byer i Europa kunnet kalde sig europæisk kulturhovedstad i et år: Esch-sur-Alzette (Luxembourg), Kaunas (Litauen) og Novi Sad (Serbien).

Kaunas (Litauen)

Titlen som europæisk kulturhovedstad giver byerne mulighed for at styrke deres renommé, putte dem selv på landkortet, fremme bæredygtig turisme og nytænke deres udvikling gennem kultur.


Det er nu Luxembourgs næststørste by, Esch-sur-Alzette, som står for tur som europæisk kulturhovedstad, efter Luxembourg by, som var det i 1995 og 2007.

Kaunas er den anden by i Litauen, som kan kalde sig europæisk kulturhovedstad. Vilnius var det i 2009. Kaunas’ modernistiske arkitektur, som har modtaget det europæiske kulturarvsmærke, vil få fornyet opmærksomhed og være vært for mange kulturbegivenheder.

Novi Sad er den første serbiske by til at blive valgt som europæisk kulturhovedstad. Novi Sads kulturprogram, som løber over hele året, har som mål at forbinde byens og regionens kultursamfund og indbyggere endnu bedre med EU og styrke deres forbindelser med resten af det vestlige Balkan.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
1. januar 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark