Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel29. oktober 2020Repræsentationen i Danmark

Videokonference mellem medlemmerne af Det Europæiske Råd

Formand Charles Michel indkaldte til en uformel video-topmøde mellem lederne 29. oktober 2020 for at fokusere på covid-19.EU's stats- og regeringschefer skulle drøfte behovet for at styrke den kollektive indsats for at bekæmpe pandemien.Det...

Videokonference mellem medlemmerne af Det Europæiske Råd

Baggrund

15. oktober 2020 vurderede Det Europæiske Råd den epidemiologiske situation, som er uden fortilfælde og har givet anledning til meget stor bekymring. Lederne glædede sig over de fremskridt, der hidtil er gjort med den overordnede koordinering på EU-plan af bekæmpelsen af covid-19, herunder henstillingen om en koordineret tilgang til restriktioner for den frie bevægelighed.

EU's ledere blev enige om at fortsætte koordineringsindsatsen vedrørende:

  • karantæneregler
  • grænseoverskridende kontaktopsporing
  • teststrategier
  • fælles vurdering af testmetoder
  • midlertidige restriktioner for ikkevæsentlige rejser til EU

EU's ledere drøftede også de næste skridt for at sikre udvikling og distribution af covid-19-vacciner. De glædede sig over det hidtidige arbejde på EU-plan og understregede, at der er behov for en solid godkendelses- og overvågningsproces, opbygning af vaccinationskapacitet i EU og retfærdig og økonomisk overkommelig adgang til vacciner. Med hensyn til vacciner tilskyndede de også til samarbejde på globalt plan.

Detaljer

Publikationsdato
29. oktober 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark