Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel14. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

3 unge "YouTubers" stiller formanden spørgsmål i dag kl. 14:00

Torsdag den 14. september 2017, kl. 14.00, vil formanden for Europa-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, debattere hans tale om Unionens tilstand med tre unge "YouTuberer"'.

youtube-lille.jpg

Talen blev holdt dagen før i Europa-Parlamentet.

Onlinedebatten, der organiseres i samarbejde med Euronews, Debating Europe og YouTube, vil give mulighed for en livlig debat mellem formanden og unge i hele Europa om talen om Unionens tilstand og debatten om Europas fremtid (#FutureofEurope).

Formanden vil tage ideer op i sin tale om Unionens tilstand efter en bred debat på hele kontinentet om Europas fremtid (#FutureofEurope) med borgere, Europa-Parlamentet, nationale parlamenter, lokale og regionale myndigheder og hele civilsamfundet, og formanden vil fremlægge sin personlige vision for Europas fremtid samt hans prioriteter for de næste år.

Det er også muligt at følge med her - Klik...

ask_juncker_template-stor.jpg

Baggrunden:

Formanden for Europa-Kommissionen holder hvert år i september sin tale on Unionens tilstand i Europa-Parlamentet, hvor han gør status over det seneste års opnåede resultater og fremlægger prioriteterne for det næste år. Formanden fremlægger også, hvordan Kommissionen vil håndtere de mest presserende udfordringer som EU står over for. Talen bliver efterfulgt af en plenardebat. Denne kickstarter dialogen med Parlamentet og Rådet om forberedelsen af Kommissionens arbejdsprogram for det kommende år.

Talen om Unionens tilstand, der har sin basis i Lissabontraktaten, er beskrevet i rammeaftalen fra 2010 om forbindelserne mellem Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen, der også beskriver, hvordan formanden skal sende en hensigtserklæring til formanden for Europa-Parlamentet og Rådsformandskabet, der i detaljer gør det klart, hvilke aktioner Kommissionen agter at tage i form af lovgivningstiltag og andre initiativer frem til udgangen af det efterfølgende år (hvilket i dette tilfælde er 2018).

Detaljer

Publikationsdato
14. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark