Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel29. juni 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det Europæiske Råd

Stats- og regeringscheferne's topmøde i Bruxelles den 29.-30. juni 2023 handlede bl.a. om Ruslands invasion af Ukraine, sikkerhed og forsvar samt migration

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the Brussels European Council

Topmøde-konklusioner

NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, deltog i en arbejdsfrokost for at drøfte samarbejdet mellem EU og NATO og euro-atlantisk sikkerhed. Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, talte til lederne via videokonference.

Indledende bemærkninger af von der Leyen på pressekonferencen med Charles Michel og Sveriges statsminister Ulf Kristersson efter mødet i det Europæiske Råd

 

Indbydelse til topmødet fra Charles Michel

Emner på dagsordenen:

  • Ruslands invasion af Ukraine
  • Økonomi
  • Sikkerhed og forsvar
  • Migration
  • Eksterne relationer herunder Kina

Deltagerliste

Baggrund:

Ruslands angrebskrig mod Ukraine
Det Europæiske Råd skal drøfte den seneste udvikling i Ruslands angrebskrig mod Ukraine og EU's fortsatte støtte til Ukraine, bl.a. finansiel og militær støtte.

Økonomi
EU's ledere vil følge op på tidligere konklusioner om EU's industripolitik, det indre marked og Europas langsigtede konkurrenceevne og produktivitet.

Sikkerhed og forsvar
EU er fast besluttet på at påtage sig et større ansvar for sin sikkerhed og øge kapaciteten til at handle selvstændigt, samtidig med at det anerkender det transatlantiske forhold og samarbejdet mellem EU og NATO som nøglen til vores overordnede sikkerhed.

Migration
Rådets formandskab og Europa-Kommissionen vil orientere Det Europæiske Råd om deres fremskridt med gennemførelsen af de seneste konklusioner om migration.

Eksterne forbindelser
EU's ledere skal have en strategisk drøftelse om Kina.
De skal også forberede det kommende topmøde mellem EU og CELAC i juli i Bruxelles, hvor EU's ledere og ledere fra den regionale blok af latinamerikanske og caribiske stater samles.

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the Brussels European Council

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
29. juni 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark