Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. maj 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det europæiske semester - forårspakken

Danmark er et af fire EU-lande med en økonomisk politik, der overordnet er fornuftig og fremtidssikret, viser en analyse af Europa-Kommissionen. Analysen er udkommet i dag som led i forårseftersynet af den økonomiske politik i hvert af de 27 EU-lande

Read-out of the weekly meeting of the von der Leyen Commission by Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President of the European Commission, and Paolo Gentiloni, European Commissioner,  on the 2023 European Semester Spring Package

Anbefalingerne til Danmark indeholder en general opfordring til at reducere finansielle tilskud til energi, da energipriserne er tilbage til tidligere niveauer. Europa-Kommissionen foreslår, at Danmark fremmer den cirkulære økonomi og styrker sin affaldspolitik, ligesom Danmark yderligere skal reducere sit forbrug af fossilt brændsel.

Forårsanalysen indeholder detaljerede analyser af eksisterende politiktiltag og anbefalinger til EU-landenes budget for næste år. Anbefalingerne er forslag til Ministerrådet, som forventes at fremlægge de endelige anbefalinger inden sommerferien.

Pressemeddelelse

Spørgsmål og svar

Forårspakken - KOM(2023)600

Hjemmeside med alle dokumenterne

Baggrund

Det europæiske semester skaber en ramme for samordning af medlemsstaternes økonomiske politik og beskæftigelsespolitik. Siden det blev indført i 2011, har det udviklet sig til at være et veletableret forum for drøftelse af EU-landenes finanspolitiske, økonomiske og beskæftigelsesmæssige udfordringer inden for en fælles årlig tidsplan. Det spiller fortsat denne rolle i genopretningsfasen og med hensyn til at fremme den grønne og den digitale omstilling.

Bemærkninger af næstformand Valdis Dombrovskis på pressekonferencen om det europæiske semesters forårspakke 2023

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
24. maj 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark