Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. april 2023Repræsentationen i Danmark

Energikommissær Kadri Simson i Danmark

Tirsdag den 25. april giver Energikommissær Kadri Simson en keynote ved Wind Europe’s konference i Bella Center, København. Konferencen er det årlige event for vindbranchen og forventes at samle flere end 10.000 deltagere.

Hearing of Kadri Simson, Member designate of the EC, at the EP

Årets konference bliver afholdt på et afgørende tidspunkt efter et år med energikrise efter Ruslands invasion af Ukraine. Kommissionen fremlagde allerede i maj 2022 sin RePowerEU plan for at fremskynde den grønne omstilling, der skal gøre os uafhængige af russiske, fossile brændstoffer.  Kommissionen arbejder i stedet for at øge andelen af vedvarende energikilder til 45% inden 2030, bl.a. gennem massive investeringer og hurtigere godkendelsesprocedurer for energianlæg.

 

Danmark er et land, hvor første vindmøllepark blev bygget i 1991. Og jeg mener, at det er afgørende, at andre lande kan lære af Danmarks erfaringer.”

Det udtaler energikommissær Kadri Simson til et interview med Europa-Kommissionen. Danmark er pioner inden for vindenergi og har en vigtig rolle i industriproduktionen.

Hun understreger, at kun ved hjælp fra vedvarende energikilder vil vi nå vores klima- og energimål for 2023 og 2050.

"Vi skal sikre, at vi ikke bliver for afhængige af importerede teknologier og samtidig skal Europa bevare sin globale førerposition i vindindustrien"

Hør mere i interviewet, når Simson fortæller om tidspunktets vigtige betydning for vedvarende energi og Danmarks rolle i den grønne omstilling:

 

Ud over Kadri Simson var også Kommissionens generaldirektør for det indre marked og industri, Kerstin Jorna, til stede på konferencen.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
25. april 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark