Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. oktober 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Enighed om Østersøfiskeri i 2024

Rådet er nået til enighed om fiskerimulighederne i Østersøen for 2024 efter Kommissionens forslag fra august i år.

Fisk

 

Rådet har fulgt forslaget for så vidt angår den samlede tilladte fangstmængde (TAC'er) for tre bestande — rødspætte (uændret), laks i Den Finske Bugt (+ 7 %) og laks i Østersøens hovedbassin (-15 %).

I betragtning af den særlige miljøsituation i Østersøen har Rådet besluttet at fastsætte bifangstkvoter for bestandene af vestlig sild, vestlig torsk og østlig torsk, hvilket betyder, at de kun kan tages, når de utilsigtet fanges under fiskeri efter andre bestande. Desuden opretholdes de eksisterende afhjælpende foranstaltninger. Dagens aftale gør det således muligt at fortsætte et sundt fiskeri af rødspætte, Rigasild, laks i Den Finske Bugt og brisling.

Rådet besluttede også at tillade målrettet fiskeri efter sild i den centrale del af Østersøen og Botnisk sild med TAC'er på henholdsvis 40 368 t og 55 000 t. For central sild indføres der en 30-dages lukning for at beskytte aggregering af gydefisk.

Østersøen er det mest forurenede hav i Europa. Det viser tab af biodiversitet, klimaændringer, eutrofiering, overfiskning og høje niveauer af forurenende stoffer såsom lægemidler og affald.

Udtalelse til pressen af kommissær Virginijus Sinkevičius på Landbrugs- og Fiskerirådet

Kommissionen's forslag til fiskerimuligheder i Østersøen næste år fra den 28. august 2023

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
24. oktober 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark